Ο Πούτιν συμφώνησε με την πρόταση της Μέρκελ για την Ουκρανία


Μάρτιος 3, 2014.

Την Κυριακή το βράδυ, στις 2 Μαρτίου, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.


Ο Ρώσος πρόεδρος και η Μέρκελ συμφώνησαν με την πρόταση να δημιουργηθεί μια ομάδα για να ερευνήσει την κατάσταση στην Κριμαία, υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Κριμαία και την Ουκρανία. Η Μέρκελ τόνισε ότι η απαράδεκτη παρέμβαση στην Κριμαία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Νωρίτερα σε συνομιλία του με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Πούτιν αναφέρθηκε στην ανάγκη για την προστασία, της τάξης και της ασφάλειας του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία από τις δυνάμεις των ναζιστών της Ουκρανίας.

Τόνισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τη Ρωσία, είναι απολύτως επαρκή για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι επικεφαλής της Ρωσίας και της Γερμανίας, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την επίτευξη της διευθέτησης της διένεξης μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας, καθώς και από μια ομάδα υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr