Ο Συριακός Στρατός ανέκτησε τον έλεγχο στρατηγικού παρατηρητηρίου στη Λατάκεια


Μάρτιος 26, 2014.

 Μετά την κατάληψη 45 στρατηγικών παρατηρητηρίων στην βόρεια επαρχία της Λατάκειας, οι δυνάμεις του στρατού της Συρίας, πέτυχαν την αποκατάσταση του ελέγχου  και την ενίσχυση των δυνάμεων τους στην περιοχή της πόλης Κεσσάμπ (αρμενική πόλη της Συρίας)


Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της τηλεόρασης ‘αλ Μαγιαντίν’, τα συριακά στρατεύματα κατέλαβαν το’ παρατηρητήριο ’ το οποίο έχουν εφοδιάσει με πυροβόλα όπλα και από μια σειρά τάνκ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, οι αντάρτες είχαν πάρει τον έλεγχο του παρατηρητηρίου μετά από μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε από μέλος της ομάδας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο του παρατηρητηρίου, αλλά ο συνεχής βομβαρδισμός του συριακού στρατού τους ανάγκασε να το εγκαταλείψουν.


Η Συρία δεν συμμετείχε στην Αραβική Σύνοδο Κορυφής στο Κουβέιτ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  στη Σύνοδο Κορυφής του Κουβέιτ, των αραβικών χωρών,  ο Εμίρης του Κουβέιτ, Σεΐχ Σαμπάχ αλ Αχμάντ αλ Σαβπάχ,  στην εναρκτήρια ομιλία του ζήτησε να εντείνουν τις προσπάθειες τους,  για να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της τρομοκρατίας που μαστίζει τη Μέση Ανατολή και ζήτησε την επιστροφή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίλυση του συριακού ζητήματος.

Κατέκρινε, επίσης, ορισμένους  Άραβες ηγέτες, που με τις "κουραστικές φιλοδοξίες" τους, επιτείνουν τη διαφοροποίηση των αραβικών κρατών σε βασικά ζητήματα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr