Οδησσός: Έντονη κίνηση ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών στα σύνορα Ουκρανίας


Μάρτιος 28, 2014.

Σύμφωνα με ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Οδησσού, από τα μέσα Μαρτίου έχει καταγραφεί έντονη κινητικότητα στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις παραμεθόριες περιοχές με την Ουκρανία.


Τα στοιχεία του δημοσιεύματος παρουσιάζουν τη μεταφορά στρατιωτών με τη συμμετοχή «όχι λιγότερων των πενήντα στρατιωτικών μεταγωγικών».

Εκτός από τα συνήθη IL-76, AN-72, AN-26,  οι παρατηρητές σημειώνουν και πτήσεις κοντά στα σύνορα των «βετεράνων» γιγαντιαίων AN-22 Άντεϊ [Ан-22 «Антей],  που έχουν βάση στο Τβέρ. Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει επτά τέτοια αεροσκάφη.

Στο Ροστόφ ον Ντόν καταγράφηκαν αρκετές προσγειώσεις και παλαιότερων στρατιωτικών μεταφορέων της Ρωσίας, όπως το «Ил-18»και το σκάφος «RA-75516»,  (πρώτη πτήση το 1963)

Αυτά τα αεροσκάφη ανήκουν στην 8η Αεροπορική Πτέρυγα Μάχης, η οποία εκτελεί «ειδικά καθήκοντα της κυβέρνησης», σημειώνει η πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr