Οι τουρκικές αρχές έκλεισαν τα σύνορα στους αντάρτες της Λατάκειας


Μάρτιος 28, 2014.

Η εφημερίδα «Ας Σαφίρ», στη διαδικτυακή έκδοσή της, ανέφερε ότι διεξήχθησαν  σκληρές μάχες στην περιοχή Αλενμπάαν, στην επαρχία της Λατάκειας, στις οποίες κυριάρχησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις.


Το χωριό Σάμρα και η γύρω περιοχή έχουν κυριευθεί από τις συριακές δυνάμεις, αυτό προκάλεσε την ομαδική φυγή των τζιχαντιστών στην τουρκική μεθόριο, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος, με εξαίρεση τους τραυματίες, για την εισαγωγή τους στα τουρκικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Σύρος στρατιωτικός διοικητής, όπως δήλωσε στον ανταποκριτή του Associated Press, ο στρατός έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στις μάχες κατά των ανταρτών.

«Ο Στρατός και οι Εθνικές Δυνάμεις αντίστασης, έχουν προβεί σε σημαντική πρόοδο τόσο στην περιοχή της Αλενμπάαν, όσο και στη γύρω περιοχή», είπε στο διεθνές πρακτορείο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr