Σουηδοί Νεοναζί πήγαν στην Ουκρανία να βοηθήσουν τους ομοϊδεάτες τους

 "Σουηδοί νεοναζί πήγαν στην Ουκρανία"

Μάρτιος 8, 2014.

Αρκετά μέλη του σουηδικού ακροδεξιού κινήματος, πήγαν στην Ουκρανία για να βοηθήσουν πολιτικά  τους ομοϊδεάτες τους του κόμματος «Σβόμποντα», ανέφερε  η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας, Dagbladet.


Ανώτερος αναλυτής της  σουηδικής Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας -SEPO,  Αν- Σα Χάνστρεμ δήλωσε σε συνέντευξη του στο ‘ράδιο Σουηδία’ ότι η αστυνομία γνωρίζει ότι Σουηδοί νεοναζί του κόμματος «Svensk» έχουν πάει στην Ουκρανία.

«Δεν βλέπουμε καμία πρόθεση ή όποια  δυνατότητα διάπραξης εγκληματικών πράξεων με πολιτικά κίνητρα, όταν θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους», είπε.

Ωστόσο, ο αρχισυντάκτης  του αντιρατσιστικού περιοδικού «Expo», Ντάνιελ Πουλ, πιστεύει ότι εκείνοι  που πραγματοποιούν αυτό το ταξίδι, προτίθενται να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η SEPO θα πρέπει να παρακολουθεί τις μετακινήσεις αυτές για να διαπιστώσει εάν υπάρχει αύξηση της δραστηριότητας στην ακροδεξιά.

Αρκετά μέλη του ουκρανικού νεοναζιστικού κόμματος «Σβόμποντα», περιλαμβάνονται, ήδη, στην μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Μερικοί από αυτούς δήλωσαν ανοιχτά νεοναζιστές και προέβησαν σε αντισημιτικές δηλώσεις.

[ Το κόμμα “Svensk, είναι υπέρ της εθνικής ομογένειας του βασιλείου της Σουηδίας και σχετίζεται με ομάδες που διαδηλώνουν  την κυριαρχία της λευκής φυλής. Το κόμμα τελεί υπό την εποπτεία της σουηδικής υπηρεσίας ασφάλειας]

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr