Τέσσερις χώρες της κεντρικής Ευρώπης ζητούν φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ


Μάρτιος 8, 2014.

Τέσσερις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, κάλεσαν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να τις βοηθήσει με το φυσικό αέριο που παράγεται στις ΗΠΑ, για να μειώσουν την εξάρτησή τους από την «Gazprom», αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο αμερικανική οικονομική εφημερίδα.

Οι πρέσβεις στην Ουάσιγκτον, της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, απέστειλαν κοινή επιστολή σε σημαίνοντα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε αυτήν ζητούν να καταργηθούν οι περιορισμοί στις εξαγωγές του αμερικανικού αερίου και να βοηθήσουν τις χώρες τους, ώστε να αυξήσουν τις προμήθειες του υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Στο κείμενο σημειώνεται ότι η κρίση στην Ουκρανία, έχει αναβιώσει τους φόβους ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τους φυσικούς της πόρους ως γεωπολιτικό όπλο, ειδικά σε χώρες όπως οι δικές τους, όπου το 70-100 % του φυσικού αερίου προέρχεται από την «Gazprom».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr