Το πλοίο του γαλλικού Ναυτικού αγκυροβόλησε στη Βάρνα



Μάρτιος 29, 2014.

Στο βουλγαρικό λιμάνι της Βάρνας, τελικά, κατέπλευσε το πλοίο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού που πέρασε προχθές τα Δαρδανέλια.


 Το πλοίο, «ALIZE (Α 645)Официально оно классифицируется как Diving support ship , то есть судно водолазной поддержки.» το οποίο είναι βοηθητικό υποστήριξης καταδύσεων και εξερεύνησης βυθού, στην πραγματικότητα- σύμφωνα με πληροφορίες- χρησιμοποιείται για την Direction Générale de la Sécurité exterieure, που είναι η γαλλική υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών.

Ως επίσημος λόγος,  στην παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα, είναι ασκήσεις με το βουλγαρικό πολεμικό ναυτικό.

Πριν από λίγες ημέρες τουρκικό δημοσίευμα του Deniz Haber είχε αφήσει υπονοούμενα για κατασκοπευτική δράση λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Το πλοίο έχει κατασκευστεί το 2005 στο ναυπηγείο Socarenam της Boulogne-sur-Mer, έχει μήκος 60 μέτρων πλάτος 13,80 και ύψος πάνω από την ίσαλο γραμμή 22,40 μέτρα, έχει πλατφόρμα ελικοπτέρου,  έχει αυτονομία καυσίμων για 7.000 ναυτικά μίλια και υπηρετεί εξειδικευμένο πλήρωμα 17 ατόμων καθώς και 3 αξιωματικοί στη γέφυρα, σύμφωνα με την πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr