Η Ρουμανία απέσυρε την υπόσχεσή της για αποστολή δυνάμεων στην Αφρική – λόγω Ουκρανίας


Απρίλιος 5, 2014.

Η Ρουμανία αρνήθηκε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Αφρική, λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου (Φωτό) απέσυρε την υπόσχεσή του να στείλει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στρατιώτες για να συμμετάσχουν στην αποστολή της ΕΕ για σταθεροποίηση και διατήρηση της ειρήνης στη χώρα που μαστίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο.


Ο Μπασέσκου είχε υποσχεθεί  στο Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την αποστολή και μετά την έγκριση της απόφασης από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Βουκουρέστι αδυνατούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, λόγω των γεγονότων που διαδραματίζονται στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα.

Στην επιχείρηση EUFOR RCA που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, στο Μπανκούει, θα συμμετάσχουν  τεχνικοί  καθώς και υλικοτεχνική υποστήριξη στην αποστολή στην Αφρική, η Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλλία, Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία.

Όπως εξήγησε ο διοικητής της επιχείρησης, υποστράτηγος Philippe Pontier, η Ρουμανία δεν θα συμμετάσχει λόγω «της περιπλοκότητας των γεγονότων στην ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr