Αλβανικός Στρατός: Αντίδραση στις φήμες- στρατιωτικό αεροδρόμιο χρησιμοποιείται για διακίνηση ναρκωτικών


Απρίλιος 25, 2014.

Τίρανα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Άμυνας, αναγκάσθηκαν να αντιδράσουν μετά τη δημοσίευση στα ΜΜΕ της επίσημης επιστολής των Μυστικών Υπηρεσιών (SHSI)  προς την υπουργό Εθνικής Άμυνας, Μίμη Κοντχέλι, για υποψίες ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο Γκιάντρι [Gjadri] χρησιμοποιείται για διακίνηση ναρκωτικών.


Σε απάντηση του  το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει καμία απόδειξη των πληροφοριών που αναπαράχθηκε στα μέσα ενημέρωσης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τα έγγραφα της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία διατίθενται από τις εξειδικευμένες δομές της Συμμαχίας για την παρακολούθηση του εναερίου χώρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επιβεβαιώνουν ότι δεν  υπήρχαν αεροπλάνα του είδους αυτού στο συγκεκριμένο χώρο και ημερομηνία των δημοσιευμάτων».

Σημειώνεται ότι η επίσημη επιστολή των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας, που δημοσιεύθηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρεται για την 19η Μαρτίου 2014, όταν ένα αεροπλάνο χρώματος λευκού για μεταφορά τουριστών είχε συνεργασθεί με ένα λευκό βαν με πινακίδες Αυλώνα και έπεσε στην αντίληψη των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, σημειώνει η Gazeta Shqip.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr