Οι Αμερικάνοι ‘πιέζουν’ τη Ρωσία για αεροπορική βάση στην Κριμαία


Απρίλιος 10, 2014.

Η διείσδυση του αντιτορπιλικού του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, στη Μαύρη Θάλασσα, ενδέχεται να γίνει λόγος για τη Ρωσία, να αναπτύξει μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών Ту-22М3 και να επιταχύνει τη δημιουργία νέων υποβρυχίων και φρεγατών, δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Национальная оборона» [ «Εθνική Άμυνα» ], Ιγκόρ Κοροτσένκο.


«Από πρακτική άποψη, αυτή είναι μια αιτία για τη Ρωσία, να ενισχύσει τη ναυτική υποδομή της στη Μαύρη Θάλασσα με επιπλέον ανάπτυξη των παράκτιων κινητών πυραυλικών συγκροτημάτων «Μπάστιον» και των πυραύλων «Γιάχοντ», δήλωσε στο Ria Novosti,  ο Κοροτσένκο.

Επιπλέον, κατά την άποψή του, στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Κριμαίας πρέπει να αναπτυχθούν βομβαρδιστικά  Су-34 και Ту-22М3.

«Η Ρωσία πρέπει να παρακολουθεί ενεργά τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα και θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση του ελέγχου από τις μυστικές υπηρεσίες και από την αεροπορία, του  θαλάσσιου χώρου».

Σύμφωνα με τον Κοροτσένκο είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί η εισαγωγή 6 νέων φρεγατών και 6 νέων υποβρυχίων, καθώς και  επιθετικών σκαφών, ώστε να ενισχυθεί ο ρωσικός στόλος.

Υπάρχει μια σχετική διαδικασία στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του κράτους μέχρι το 2020, αλλά οι ναυπηγικές μονάδες πρέπει να επιταχύνουν τις εργασίες για την κατασκευή νέων σκαφών για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με τον ειδικό.

«Τα μέτρα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα να εξουδετερώσουν τις απειλές που απευθύνονται  στη Ρωσία και στην περιοχή, έπειτα από την κλιμάκωση της κατάστασης από τις ενέργειες των ΗΠΑ.  Πιστεύω ότι υπάρχει μια άμεση απειλή για τη λειτουργία των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας», είπε ο Κοροτσένκο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr