Αμερικανός αναλυτής: Τα Σκόπια δεν πρέπει να αναγκαστούν σε αλλαγή ονομασίας


Απρίλιος 10, 2014.

«Καμία χώρα δεν πρέπει να αναγκάζεται σε αλλαγή ονομασίας», ισχυρίζεται ο Αμερικανός αναλυτής και δημοσιογράφος, Wayne Madsen,  σε συνέντευξή του στην «Φωνή του Λαού» [Гласот на народот].


Ο ίδιος πρόσθεσε  ότι η πΓΔΜ έχει αναπτύξει θετικές σχέσεις  και με την Κίνα και με άλλες χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν τα Σκόπια διακόψουν κάθε συζήτηση με την Ελλάδα...

Ερωτηθείς τι θα συμβεί αν τα Σκόπια αποφασίσουν να διακόψουν τις συνομιλίες με την Ελλάδα, ο Αμερικανός ειδικός για τα  Βαλκάνια, λέει ότι  δεν θα υπάρξουν τρομερές συνέπειες.

«Εάν τα Σκόπια καταγγείλουν τη συμφωνία με την Ελλάδα, θα υπάρξει μόνο «θόρυβος» στην Ελλάδα, και ειδικά από το φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.
»Η Ελλάδα έχει τα δικά της προβλήματα με τους ευρω-τραπεζίτες και το ζήτημα του ονόματος μέσα σε αυτήν τη διαδικασία φαίνεται άσχετο για την κυβέρνηση της Αθήνας.

»Ορισμένες χώρες, όπως η Ουγγαρία και η Σερβία, εκφράζονται σαν τα Σκόπια, ως μέρος της γενικότερης τάσης των εθνών της Ανατολικής Ευρώπης, υπογραμμίζοντας τις εθνικές τους ταυτότητες από καιρό σε καιρό, αυτό είναι κάτι που πολλοί το αξιολογούν ως μια αντίδραση στη διαδικασία αποδυνάμωσης των χαρακτηριστικών τους ή της ολικής απορρόφησής τους στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Μάντσεν.

Ο Γκρούεφσκι έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Ο ίδιος δεν βλέπει την ανάγκη να εμποδιστεί το σχέδιο «South Stream» και ισχυρίζεται ότι είναι θετικό που τα Σκόπια εντάχθηκαν στο σχεδιασμό αυτόν.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας σας, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, έχει πολιτικό προσανατολισμό στο NATO  και την ΕΕ. Αλλά από την άλλη πλευρά, είναι καλό που αποφάσισε να ενταχθεί η χώρα σε αυτό το ενεργειακό σχέδιο, επίσης είναι σε θετική κατεύθυνση και μια οικονομική συμφωνία που έκανε με την Κίνα. Αυτό δείχνει προθυμία να κάνει ό, τι είναι καλύτερο για τη χώρα και αυτό που υπαγορεύουν η Ευρωπαϊκή  Ένωση και άλλοι διεθνείς οργανισμοί», είπε ο Μάντσεν.

Αναφερόμενος στο θάνατο του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων, Μπόρις Τραϊκόφσκι, σχολίασε ότι πιθανόν να μην ήταν αεροπορικό ατύχημα, αλλά μια δολοφονία.

«Οι δολοφονίες εν πτήσει είναι μια μέθοδος που κυριαρχείς στις δολοφονίες πολιτικών ηγετών. Η πρόσφατη ιστορία είναι γεμάτη με τέτοια περιστατικά, που επίσημα ονομάζονται ‘ατυχήματα’, αλλά είναι πιθανές δολοφονίες», ισχυρίσθηκε ο Wayne Madsen στη «Φωνή του Λαού»- σύμφωνα με την Ούτρινσκι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr