Μήνυμα Αλ Κάιντα σε αντάρτες στη Συρία- να σταματήσουν τη φαγωμάρα


Απρίλιος 5, 2014.

Βηρυτός.

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, δήλωσε ότι οι αντίπαλες ομάδες των τζιχαντιστών στη Συρία, πρέπει να αποδεχθούν μια ανεξάρτητη ισλαμική διαιτησία για να τελειώσει η φαγωμάρα που έχει ενσκήψει εδώ και τρεις μήνες, σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα την Παρασκευή καθορίζοντας τη βία (μεταξύ τους) ως «ανταρσία».


Οι ισχυρές ομάδες των ανταρτών στη Συρία, που απαρτίζουν το Ισλαμικό Μέτωπο, όπως η προσκείμενη στην Αλ Κάιντα «Μέτωπο της Νίκης» έχει εξαπολύσει επιθέσεις κατά της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» από τον Ιανουάριο.

Οι μάχες ξέσπασαν μετά από ισχυρισμούς ότι το «Ισλαμικό Κράτος» κακοποιεί βάναυσα πολίτες και άλλους αγωνιστές της αντιπολίτευσης που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι εντάσεις έγιναν ακόμη μεγαλύτερες όταν το αλ Νούσρα (μέτωπο της Νίκης) και άλλες ομάδες ανταρτών κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του διοικητή του Ισλαμιστών Αμπού Χαλεντ αλ Σούρι σε μια βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο τον Φεβρουάριο.

Ο Αμπού Χαλέντ είχε διοριστεί πέρσι ως εκπρόσωπος του Ζαουάχρι στη Συρία και ήταν κάποτε κοντά στον ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο Ζαουάχρι κάλεσε «κάθε μουσουλμάνο και μουτζαχίντ (τζιχάντ) να αντιμετωπίσουν τις ανατρεπτικές ενέργειες και να αποδεχθούν βάσει της σαρία μια ανεξάρτητη διαιτησία- για απόφαση του ισλαμικού δικαστηρίου ώστε να τερματίσει η φαγωμάρων των ανταρτών στη Συρία».

Επίσης,  πρόσθεσε ότι τα  μέλη της Τζιχάντ στη Συρία, πρέπει να αποκυρήξουν όποιον αρνείται τη διαιτησία αυτή, που θα δώσει τέλος στις δολοφονίες των μαχητών ισλαμιστών», σύμφωνα με τη λιβανική ‘σταρ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr