Ουάσιγκτον: «Σε ανοδικούς ρυθμούς η ενίσχυση των ανταρτών της Συρίας»



Απρίλιος 5, 2014.

Η εφημερίδα ‘Αλ Χαγιάτ’ [Ζωή], επικαλούμενη αμερικανικές πηγές σημειώνει ότι  κατά τη συζήτηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντολάχ μπιν Αμπντούλ-Αζίζ μπιν Σαούντ, τον περασμένο μήνα υπήρξε μια σύγκλιση των δύο πλευρών και η αναγνώριση από την Ουάσιγκτον ‘της αναγκαιότητας να φθάσουν σε μια οποιαδήποτε πολιτική λύση στη Συρία’.


Οι πηγές χαρακτήρισαν την επίσκεψη ως ‘επιτυχημένη’ και εξήραν τη συνεργασία Σαουδικής Αραβίας- ΗΠΑ. Υπενθύμισαν ότι η Ουάσιγκτον οφείλει να αλλάξει τα δεδομένα στη Συρία και ότι αυτό μπορεί ‘ να πάρει χρόνο’, επισημαίνοντας ότι η αύξηση της στρατιωτικής στήριξης στην αντιπολίτευση έχει, ήδη, ξεκινήσει και θα συνεχισθεί  ‘σε ρυθμό ανοδικό’.

Από την άλλη πλευρά, πηγές του «Εθνικού Συνασπισμού» της συριακής αντιπολίτευσης, ζητούν την προμήθεια του ‘ελεύθερου στρατού’ με αντιαεροπορικούς πυραύλους , ένα ζήτημα που ακόμη δεν έχει επιλυθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επισημαίνει η λιβανική ‘αλ Χαντάθ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr