Η Συρία ευελπιστεί σε προσέλευση τουριστών



 Ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μπροστά σε μια κατεστραμμένη οικοδομή στην πόλη Αλ Μαλίχα, προάστιο της Δαμασκού- φωτό της 23ης  Απριλίου 2014. (REUTERS/Badra Mamet)


Απρίλιος 25, 2014.

Δαμασκός.

Η Συρία ελπίζει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα με δηλώσεις την Παρασκευή υπουργού της κυβέρνησης, αν και διανύει το τρίτος έτος του εμφυλίου πολέμου, όπου έχουν σκοτωθεί πάνω από 150 χιλιάδες άνθρωποι και έχουν καταστραφεί δεκάδες ιστορικά μνημεία της χώρας.


«Η κατάσταση στη Συρία δεν είναι όπως ακριβώς τη φαντάζεται ο κόσμος. Υπάρχουν περιοχές που είναι 100 τοις εκατό ασφαλείς», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Μπίσρ Γιαζίγκι σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.

«κατά την επόμενη περίοδο θα υπάρξει νομοθεσία που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις επενδύσεις, θα είναι ελκυστική για τους επενδυτές από όλον τον κόσμο», είπε.

Ωστόσο, οι λεηλασίες και οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν πολλούς αρχαιολογικούς χώρους καθώς και μουσεία που στέγαζαν αρχαιολογικούς θησαυρούς χιλιάδων ετών από την εποχή των Ασσυρίων, των Βυζαντινών, των Οθωμανών.

Ο Γιαζίκι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο τουρισμός θα μπορούσε να αναπτυχθεί. Επεσήμανε ότι η μεσογειακή ακτή- προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ- φυλάσσεται μέρα-νύχτα και είναι ασφαλής, σύμφωνα με τη λιβανική ‘σταρ’.
--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr