Βουλγαρία: «Η συνεργασία με τη Ρωσία θα δώσει ζωή στην ανάπτυξη της χώρας»


Απρίλιος 9, 2014.

Μόσχα.

«Οι φιλοδοξίες που έχει η Βουλγαρία για συνεργασία με τη Ρωσία είναι τεράστιες», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Μόσχα ο πρέσβης της Βουλγαρίας στη Ρωσία, Μπόικοφ Κότζεφ.


«Η παρούσα πίεση είναι πρόσκαιρη. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος των Οικονομικών στην ΕΕ, Όλι Ρέν , δήλωσε ότι οι κυρώσεις έχουν όρια. Ο καιρός θα παρέλθει και θα σταματήσουμε να μιλάμε για το θέμα αυτό. Σε κάθε περίπτωση οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν θα επηρεάσουν τις 12 χώρες της περιοχής του Εύξεινου Πόντου », δήλωσε, μεταξύ άλλων ο πρέσβης Κότζεφ σε συνέδριο στη Μόσχα.

Το βουλγαρικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το συνέδριο οργανώθηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (σημ. στον οποίο συμμετέχουν οι χώρες: ζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Τουρκία), ο Κότζεφ μίλησε με ενθουσιασμό για τις προοπτικές της ρωσο-βουλγαρικής συνεργασίας.

«Κατά τα τελευταία 18 χρόνια, η συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα ορισμένων ενεργειακών έργων. Είναι σημαντικό,  ότι δεν έχει εξαντληθεί το φάσμα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που έχουν τεράστια ιστορική παράδοση και πνευματική ένωση.

»Οι φιλοδοξίες μας, όσον αφορά τη συνεργασία με τη Ρωσία είναι τεράστιες. Πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία μας στους τομείς της μηχανικής, της γεωργίας, της επεξεργασίας τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων, της επιστήμης. Η ρωσική αγορά θα πρέπει να επιστρέψει στα βουλγαρικά προϊόντα», δήλωσε ο Βούλγαρος πρέσβης, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr