Deutsche Welle: Σκάνδαλο οι εκλογές στην FYROM


Απρίλιος 29, 2014.

Σκόπια.

Σκάνδαλο στην FYROM. Αυτός είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου, του Ράδιο Ντόιτσε Βέλε, στην σλαβο σκοπιανή γλώσσα, που επικαλείται δημοσιεύματα  του γερμανικού τύπου για τη διπλή εκλογική διαδικασία.

«Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών», αναφέρθηκε από την τηλεόραση ARD  και υπό τον τίτλο «Σκάνδαλο στα Σκόπια». 

Συγκεκριμένα η τηλεόραση αναφέρει:

«Η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ότι στην προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποίησε κρατικά κεφάλαια για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στο αξίωμα».

Το κείμενο αναφέρει  τη δήλωση του Ζάεφ που τονίζει ότι οι πολίτες έχουν εξαπατηθεί.

Η εφημερίδα, εξάλλου, Süddeutsche Zeitung, στην ιστοσελίδα της, δημοσίευσε άρθρο σχετικό με τις εκλογές στην FYROM, που αναφέρει ότι «Το συντηρητικό κόμμα κέρδισε τις εκλογές. Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα και μιλά για μαζική νοθεία».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr