Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας της ομάδας DHKP-C


Απρίλιος 5, 2014.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας, τέθηκε υπό τον έλεγχο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο και όπως διαπιστώθηκε ήταν γνωστό μέλος της απαγορευμένης ομάδας DHKP-C.


Πρόκειται για μια 23 χρονη γυναίκα, η οποία είχε μεταμφιεσθεί με μια μπούρκα, που είχε αποτέλεσμα να προξενήσει υποψίες των αστυνομικών, καθώς περιφερόταν έξω από το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Kağıthane της Κωνσταντινούπολης.

Η γυναίκα όταν αντιλήφθηκε ότι προξένησε την προσοχή των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει με ένα διερχόμενο ταξί, το οποίο αργότερα σταμάτησε η αστυνομία.

Σε έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι στην τσάντα της είχε βόμβα με πυροκροτητή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε επιφυλακή η αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης.

Η DHKP-C είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μια ακραία αριστερή τρομοκρατική ομάδα που έχει στόχο την Τουρκία κατά τη διάρκεια των ετών.

Πρόσφατα, ορισμένα μέλη της DHKP-C εντοπίστηκαν ότι κρύβονταν στην Ελλάδα, από όπου σχεδίαζαν επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα του dunya bulteni.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr