Η Εσθονία προσφέρει στο NATO -μόνιμα- αεροπορική βάση



Απρίλιος 2, 2014.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Paet, πρότεινε στην Οργανισμό του Βορειοατλαντικού συμφώνου, να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση στο Αμάρι, μόνιμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Delfi της Εσθονίας, ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας έκανε την πρόταση αυτή στο Συμβούλιο του NATO  στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της Συμμαχίας.

Η αεροπορική βάση Αμάρι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε κάθε  αποστολή και να παρακολουθεί τον εναέριο χώρο της Βαλτικής σε τακτική βάση», ανέφερε ο Paet.
Σημειώνεται ότι εξαιτίας των γεγονότων Ουκρανίας – Ρωσίας με την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι περιπολίες του NATO,  στον εναέριο χώρο των χωρών της Βαλτικής, αυξήθηκαν σημαντικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Paet η παρουσία της Συμμαχίας πρέπει να ενισχυθεί και να έχει «στόχο μακροπρόθεσμης διάρκειας  και να μην αποτελέσει μια αντίδραση στην παρούσα κρίση».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr