Σκόπια: Ο Πόποσκι στην Ουάσιγκτον σε συνέδριο για τη διεύρυνση του NATO και της ΕΕ


Απρίλιος 28, 2014.

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, θα συμμετάσχει αύριο σε συνέδριο στο Ατλαντικό Συμβούλιο, που φέρει τον τίτλο «Προς μια Ενωμένη και Ελεύθερη Ευρώπη», στο οποίο θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.


Ο Πόποσκι θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου και της Αλβανίας καθώς και με τον Ίαν Μπρεζίνσκι του Ατλαντικού Συμβουλίου.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν τα ιστορικά οφέλη από τις προηγούμενες διευρύνσεις του NATO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προθέσεις για προώθηση μιας μελλοντικής επέκτασης.

Κατά τη διήμερη διάσκεψη θα πραγματοποιηθούν μια σειρά διμερών  συναντήσεων, συμμετοχές  και συζητήσεις με γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, όπως ο John McCain και ο Bob Korker και Christopher Murphy, τους πρώην αξιωματούχους  Ζμπίγκνιέβ Μπρεζίνσκι, Μαντλίν Ολμπράιτ, Νίκολας Μπερνς και Στέφεν Χάντλεϊ καθώς και οι υπουργοί  Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Πολωνίας, Ρουμανίας, Ολλανδίας, χωρών της Βαλτικής και των υπηψήφιων χωρών της Γεωργίας και Μολδαβίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο Πόποσκι αναμένεται να συναντηθεί, επίσης,  με εκπροσώπους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Κογκρέσου των ΗΠΑ και της Σλαβικής  Διασποράς των ΗΠΑ.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr