Αλβανία: Προχωρούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του έργου TAP


Απρίλιος 8, 2014.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Επικράτειας της Αλβανίας, ενέκρινε την άδεια δημιουργίας του συγκροτήματος του υπερ-Αδριατικού Αγωγού – TAP.
Η άδεια τώρα αναμένεται να εκδοθεί και από το Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας.


Ο διαχειριστής του έργου για την Αλβανία, Σκελκίμ Μπόζγκο,  δήλωσε ότι έλαβε την έκκριση του Εθν.Συμβ. της Επικράτειας και τόνισε ότι το έργο αυτό αποτελεί ένας σημαντικός σταθμός για την αλβανική οικονομία.

Ο  Υπερ-αδριατικός αγωγός θα περάσει από τρεις αλβανικές επαρχίες, 38 δήμους και κοινότητες- της Κορυτσάς, του Φίερε και του Μπεράτι και θα απασχολήσει πάνω από 20 χιλιάδες εργαζομένους.

Στο αλβανικό έδαφος προβλέπεται να δημιουργηθούν αποθηκευτικοί υπόγειοι χώροι, χωρητικότητας έως 2 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ένα μεγάλο μέρος του φυσικού αερίου θα παραμείνει στην Αλβανία και θα χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, για τη μεταλλουργία και άλλες βαριές βιομηχανικές μονάδες.

Το μήκος του TAP είναι 870 χιλιόμετρα συνολικά, από τα οποία τα 206 θα είναι σε αλβανικό έδαφος με σημείο εισόδου στη Bilishti και εξόδου στην περιοχή Seman, από όπου θα μεταφερθεί στα παράλια της Ιταλίας, μέσω από ένα αλβανικό θαλάσσιο τμήμα 60 χλμ.

Έτσι, συνολικά,  περίπου 266-269 χιλιόμετρα θα είναι στην αλβανική επικράτεια- ξηρά και θάλασσα, σημειώνει ο αλβανικός ‘Αιών’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr