Μεσόγειος: Περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες εντοπίστηκαν με UAV


Απρίλιος 8, 2014.

Το ιταλικό ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα ότι περισυνέλεξε τις τελευταίες 24 ώρες πάνω από χίλιους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε τρεις βάρκες που εντοπίστηκαν από ελικόπτερο και ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα – UAV.


“Διασώθηκαν 1049 μετανάστες  από τους οποίους οι 151 ήταν γυναίκες και 91 παιδιά, μεταξύ των οποίων και τρία νήπια» διευκρίνισε το πολεμικό ναυτικό, προσθέτοντας ότι είχαν όλοι επιβιβαστεί στα πολεμικά πλοία και στο τέλος της ημέρας θα προσεγγίσουν σε λιμάνι της Ιταλίας.

Η Ιταλία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση με την ονομασία «Mare Nostrum», μετά από τον πνιγμό περίπου 400 μεταναστών από την Ερυθραία και τη Συρία, ανοικτά των ακτών της Ιταλίας τον Οκτώβριο του 2013.

Η επιχείρηση αυτή έδωσε τη δυνατότητα να διασωθούν χιλιάδες ζωές, ενώ πολλοί μετανάστες συνεχίζουν να προσπαθούν να διασχίσουν τη θάλασσα προς την Ιταλία με ψαρόβαρκες που χορηγούνται με αμοιβή από εγκληματικά δίκτυα διακίνησης λαθρομεταναστών, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr