Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιδιώκει την αναγνώριση του Ισραήλ ως Εβραϊκό Κράτος



Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου (Photo: Reuters)

Μάιος 1, 2014.

Τελ Αβίβ.

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα επιδιώξει να θεσπίσει έναν νόμο για να καθοριστεί το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος, ένα μέτρο που είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την αντίθεση των Αράβων πολιτών που αποτελούν το ένα πέμπτο του πληθυσμού.


«Θα προωθήσω ένα βασικό νόμο με τον οποίο θα καθορίζεται το Ισραήλ ως έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, σε ομιλία του στο Τελ Αβίβ, αναφερόμενος στην απόρριψη του αιτήματος αυτού από τους Παλαιστινίους, στις τελευταίες ειρηνευτικές συνομιλίες.

Αντί για ένα τυπικό σύνταγμα, υιοθετήθηκαν από το κοινοβούλιο (κνεσέτ) μια σειρά κυβερνητικών βασικών νόμων από την ίδρυση του Ισραήλ το 1948, για τη νομοθετική και δικαστική εξουσία καθώς και την προστασία των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ διεθνώς αμφισβητείται το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα της χώρας, σημειώνει αιγυπτιακή ‘αλ Αχράμ’.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr