Ρωσία: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του προέδρου της Ρουμανίας

Ο Τράιαν Μπασέσκου(φωτό) ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα θέλει να αποκαταστήσει τα σύνορα της πρώην ΕΣΣΔ

Μάιος 16, 2014.

Η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρεί απαράδεκτες τις δηλώσεις του προέδρου της Ρουμανίας. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος Πρέσβης στο Βουκουρέστι, Όλεγκ Μαλγκίνοφ  στο κανάλι Digi24.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, ότι η Μόσχα επιδιώκει να φθάσει μέχρι τις εκβολές του Δούναβη, προκειμένου να αποκαταστήσει τα σύνορα της πρώην ΕΣΣΔ και ότι απείλησε την  Μολδαβία, ο πρέσβης δήλωσε  ότι αυτά τα σχέδια είναι ανύπαρκτα, όπως σημειώνει η Moldnews.

“Έχουμε αναλύσει τις δηλώσεις του προέδρου, αλλά, πιστέψτε με, οι χρόνοι είναι δύσκολοι. Κάθε μέρα πολλοί πολιτικοί στη Ρουμανία, προβαίνουν σε πολλές ανακοινώσεις για τη Ρωσία σε πολλά κανάλια, και είναι απαραίτητο να αναλυθούν σωστά, αυτά που είναι αντικειμενικά, προκειμένου να τα μεταδώσουμε στην πρωτεύουσά μας», δήλωσε ο Μαλγκίνοφ.

Ο διπλωμάτης τόνισε ότι οι δηλώσεις του Μπασέσκου ‘ δεν αποτελούν είδηση και δεν μπορούμε να τις δεχθούμε. Δεν έχουμε τέτοια σχέδια’, είπε.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr