Βουλγαρία σε Σκόπια: Με την Συμφωνία Καλής Γειτονίας, ευπρόσδεκτοι στην ΕΕ


Μάιος 27, 2014.

Σόφια.

« Ο Θεός να δώσει σύντομα  να καταλήξουμε σε συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας και η Βουλγαρία δεν θα αποτελεί πλέον εμπόδιο στο δρόμο των Σκοπίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Η δήλωση αυτή έγινε προς το πρακτορείο των Σκοπίων από τον Σεργκέι Στάνισεφ, ηγέτη του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το κύριο κόμμα στην κυβέρνηση συνασπισμού της Βουλγαρίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο ο Στάνισεφ είναι αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος Επίτροπος της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρωτήθηκε εάν οι βουλευτές του κόμματός του θα συνεχίσουν  να προωθούν θέσεις που αντιτίθενται στην ένταξη των Σκοπίων.

«Οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν ήταν ποτέ  αντίθετοι με τα Σκόπια. Αντίθετα η Βουλγαρία και το κόμμα μου, υποστήριζε κάθε φορά την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων και να θυμάστε ότι ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και πάντοτε βοήθησε στην προσέγγιση της χώρας αυτής στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά υπάρχει μια διαδικασία. Η ένταξη στην ΕΕ απαιτεί την επίτευξη πολύ σαφών κριτηρίων. Ένα από αυτά είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας, ο διάλογος μεταξύ των κρατών και η επίλυση των προβλημάτων», δήλωσε ο Στάνισεφ.

Ο Σεργκέι Στάνισεφ, πρόκειται να αντικαταστήσει την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Επίτροπο της Βουλγαρίας για την ανθρωπιστική βοήθεια  και Κρίσεων, στην ομάδα των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως σημειώνει η Ούτρινσκι των Σκοπίων.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr