Η παρουσία του ΥΠΕΞ Σκοπίων στο Ατλαντικό Συμβούλιο



Πόποσκι: Μην περιμένετε κρίση για τη διεύρυνση του NATO

Μάιος 1, 2014.

Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, χθες στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Ατλαντικού Συμβουλίου για την διεύρυνση του NATO, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


Ο Πόποσκι, ο οποίος παρακολούθησε το συνέδριο, μαζί με μια ομάδα ευρωπαίων υπουργών, δήλωσε ότι η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να συνεχισθεί η διεύρυνση  της Συμμαχίας, σε περιόδους βαθιάς κρίσης, όπως είναι αυτή της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Ed Royce. Συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και πως αυτή αντανακλά στα Βαλκάνια καθώς και για την ένταξη των βαλκανικών χωρών. Ο Πόποσκι συναντήθηκε επίσης με τhν πρόεδρο της ομάδας φίλων των Σκοπίων στο Κογκρέσο Candice Miller, η οποία προωθεί την υποστήριξη στο Κογκρέσο, για την ένταξη των Σκοπίων στο NATO.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στο συνέδριο- σημειώνει η σλαβική εφημερίδα  Ούτρινσκι, δήλωσαν ότι η κρίση στην Ουκρανία επηρεάζει σημαντικά τις αποφάσεις του NATO και ενισχύει την ανάγκη παροχής εγγυήσεων ασφαλείας για τα υπάρχοντα μέλη και  τη λήψη νέων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr