Αμερικανός Πολιτικός: Τα Σκόπια να διερευνήσουν αν θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ και NATO


Μάιος 24, 2014.

«Η Fyrom πρέπει να εξετάσει κατά πόσο επιθυμεί να ενταχθεί στη Δύση, η οποία παρακμάζει ή στην Ανατολή που αναπτύσσεται, όπως η Ρωσία», είπε στο πρόγραμμα «Η Φωνή του Λαού» ο Dr Paul Craig Roberts, πρώην βοηθός υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ρόναλντ Ρέιγκαν.


«Τα Σκόπια είναι σε δύσκολη θέση. Εάν θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ και το NATO, σημαίνει ότι το κράτος τους, πρέπει να εγκαταλείψει την κυριαρχία και τον έλεγχο της εξωτερικής και οικονομικής πολιτική του και να γίνει μέρος της αυτοκρατορίας της Ουάσιγκτον.

»Εάν επιμένει να έχει καλές σχέσεις με την ομάδα BRICS, αυτό θα σημαίνει ότι κατατάσσεται στον κατάλογο των εχθρών της Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Roberts, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Κέντρο Στρατηγικής και Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσιγκτον.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του NATO, Άντερς Ράσμουσεν στα Σκόπια και τις δηλώσεις στις οποίες προέβη, ο Αμερικανός καθηγητής και αναλυτής- συνεχίζει το σλαβικό κείμενο- δήλωσε με σαφήνεια ότι για ένταξη του κράτους στην ΕΕ και στο NATO, πρέπει να αλλάξει το όνομά του «προκειμένου να ενταχθεί την αυτοκρατορία της Ουάσιγκτον και να αποδεχθεί το συνολικό έλεγχο που η Δύση θα ασκήσει στη χώρα».

«Τα Σκόπια, δεν έχουν καν τη δυνατότητα να μας πουν αυτό που είναι. Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα, η πιο αδύναμη και η πιο εκμεταλλεύσιμη χώρα της ΕΕ αντιτίθεται στο όνομα «Μακεδονία». Αλλά εάν η Ελλάδα δεν θέλει να αποκαλείται «Μακεδονία» γιατί να αντιτίθεται», ρώτησε.

Ερωτηθείς τι πιστεύει για την Μακεδονία και την ιστορία της, ο Roberts, ο οποίος είναι, επίσης, πρώην εκδότης της «Wall Street Journal», είπε ότι «η Μακεδονία είναι ένα γνωστό , οικείο όνομα- η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του μεγαλύτερου στρατηγού όλων των εποχών, κατακτητή της Περσίας και μόνο για ένα τέτοιο όνομα δεν πρέπει να θυσιάσουν οι σκοπιανοί το όνομα ‘Μακεδονία’.

«Ο λαός των Σκοπίων πρέπει να καταλάβει ότι το να είσαι μέλος του NATO  και της ΕΕ, σημαίνει ότι η χώρα θα χάσει την ανεξαρτησία της», επανέλαβε ο Roberts.

Ερωτηθείς σχετικά με τη νέα συμφωνία μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας για το εμπόριο του φυσικού αερίου με τη Ρωσία, ο αναλυτής των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η ‘ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο αλλάζει’.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι δυτικές οικονομίες υποφέρουν από την κακοδιαχείριση και τις λεηλασίες των πολιτικών, όπως γράφει το ‘mkd’ των Σκοπίων.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr