Διαμαρτυρία Γερμανών ακροδεξιών για επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία


Μάιος 24, 2014.

Κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη γερμανική πόλη της Κολωνίας, το Σάββατο, όπου θα μιλήσει σε δεκάδες χιλιάδες ομογενών Τούρκων, έχει προγραμματισθεί διαδήλωση τόσο από την τουρκική ομογένεια, όσο και από την ευρύτερη γερμανική κοινωνία κατά της επίσκεψης αυτής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές κατά του Ερντογάν είναι Αλεβίτες Τούρκοι, οι οποίοι εκτίμησαν ότι θα συγκεντρωθούν περί τους 30 χιλιάδες.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι ο Ερντογάν έχει περισσότερους αντίπαλους στη Γερμανία από τους υποστηρικτές του και ότι εδώ μπορούμε να το δείξουμε αυτό, σε αντίθεση με την Τουρκία. Εδώ υπάρχει μια δημοκρατική κουλτούρα και όχι αντιδημοκρατική όπως είναι στην Τουρκία», είπε ο Γιλμάζ Καραμάν, εκπρόσωπος των Αλεβιτών στη Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Επίσης, ένα ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας σχεδιάζει να διαμαρτυρηθεί κατά της επίσκεψης του Ερντογάν στην περιοχή, όπως έχει γράψει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’  της Τουρκίας, η οποία προειδοποίησε ότι οι Γερμανοί ακροδεξιοί θα πραγματοποιήσουν μια αντι-ισλαμική διαμαρτυρία, μόλις 800 μέτρα από τη συγκέντρωση των Τούρκων και αυτό το χαρακτηρίζει ως «παγίδα».

Μάλιστα, η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Saarbrücker Zeitung» την Παρασκευή, εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στην Τουρκία, όπως είναι οι δράσεις κατά των διαδηλωτών, οι  κυβερνητικές επιθέσεις σε κοινωνικά δίκτυα και η κατάσταση που υπάρχει με τους Χριστιανούς, σημειώνει το Dunya Bulteni.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr