Αυστριακός πολιτικός αναλυτής: Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για συμβιβασμό


Ιούνιος 1, 2014.

«Για την περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπάρχουν δύο προβλήματα. Το ένα είναι η απαισιόδοξη διάθεση για αυτήν τη διαδικασία που υπάρχει στην Ένωση και το δεύτερο είναι έλλειψη πρωτοβουλιών για την επίλυση των διμερών διαφορών».


Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του, ο Florian Bieber ,διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών στο Πανεπιστήμιο  του Γκρατς της Αυστρίας, ο οποίος πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις για έναν συμβιβασμό.

Όσον αφορά την FYROM, πρέπει να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό μέσω των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν βλέπει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μπει στη διαδικασία αυτή, ιδιαίτερα με τον πρωθυπουργό που έχει τώρα, στον οποίο σε μεγάλο βαθμό έχει την υπευθυνότητα της διαμάχης εδώ και είκοσι χρόνια.

Με την οικονομική κρίση και την άνοδο των εθνικιστών στις εκλογές, η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να συμβιβασθεί. Ειδικά για Βαλκάνια βλέπουμε ότι η Ελλάδα θα επιβραδύνει τα Σκόπια λόγω της διαφωνίας, όπως έγινε και με τις διενέξεις μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας ή Ρουμανίας και Σερβίας.

Είμαστε μάρτυρες  μιας διαδικασίας κατάχρησης εξουσίας μιας χώρας μέλους της ΕΕ, έναντι μία άλλης και δεν υπάρχει ισορροπία, είπε ο Μπίμπερ, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr