Αλβανία: «Το ΔΝΤ αποκλείει ένα ‘ελληνικό σενάριο’ για τη χώρα μας»


Η Αλβανία στα δίχτυα του ΔΝΤ

Ιούνιος 1, 2014.

Τίρανα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποκλείει κατηγορηματικά ένα πιθανό «ελληνικό σενάριο» για την Αλβανία, αναγνωρίζοντας, όμως, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα, άφησε ένα χρέος με σκανδαλώδεις όρους για την Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του Λάιμ και συνεχίζει:


«Ωστόσο, το ΔΝΤ, βλέπει ένα φως στο τέλος του τούνελ. (σημ. «një dritë në fund të tunelit»-παντού η κοινότυπη αυτή ορολογία «φώτα στο τούνελ).

 Μετά, λοιπόν, από πολύμηνη συνεργασία με την κυβέρνηση, το ΔΝΤ έχει αρχίσει να μιλά με αισιόδοξες νότες για την πορεία την οικονομίας της χώρας μας, που ήταν σε ύφεση για πολλά χρόνια.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Αλβανία, ο Nadeem Ilahi, προέβη χθες σε μια επισκόπηση της οικονομίας της χώρας, ζητώντας από τον Έντι Ράμα να συνεργασθεί η κυβέρνηση κατ’ αρχάς με στόχο στα επόμενα 3-4 χρόνια να γίνουν οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις βάσει της συμφωνίας των δύο μερών.

«Δεν νομίζω ότι η Αλβανία μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα», είπε ο Ilahi.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το ΔΝΤ δεν θα είναι εύκολες, ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τους πολίτες, αλλά ότι τελικά θα σταθεροποιήσουν την οικονομία της χώρας και ότι θα προσδώσουν ανάπτυξη στη διάρκεια των επόμενων ετών.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr