Κωνσταντινούπολη: Ένας Κούρδος νεκρός σε διαμαρτυρία για τον Οτσαλάν


Φωτογραφία από το πρακτορείο Doğan

Ιούνιος 1, 2014.

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ της φιλοκουρδικής ομάδας και των Τούρκων εθνικιστών στην περιοχή Gaziosmanpaş της Κωνσταντινούπολης σε μια προγραμματισμένη πορεία- διαδήλωση για την απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


Μέλη του «Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος» - HDP, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Γκαζίοσμάνπασά, την Κυριακή φωνάζοντας συνθήματα «Ελευθερία στον Οτσαλάν», αλλά δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα ατόμων που ήταν οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα, μαχαίρια και σιδηρολοστούς.

Τρία μέλη του HDP τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν, ενώ ένα μέλος, ο Ömer Delibas, τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά, μέχρι που άρχισε η επέμβαση των  τουρκικών ΜΑΤ. Αστυνομικές δυνάμεις ενέτειναν τα μέτρα γύρω από το νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες Κούρδοι διαδηλωτές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr