Σκόπια: Μπήκαν τα θεμέλια της πρώτης Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας


Δωρεά από Ρώσο επιχειρηματία

Ιούνιος 10, 2014.

Τα θεμέλια της πρώτης Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Σκόπια, στη συνοικία Αεροντρόμ, εγκαινιάσθηκαν από τον επικεφαλής της  σκοπιανής  μη αναγνωρισμένης εκκλησίας, Στέφαν,  και τον Ρώσο επιχειρηματία και  ιδιοκτήτη του αθλητικού συλλόγου «Βαρντάρ», Σεργκέι Σαμσονένκο.


«Η κατασκευή του ναού, που είναι πρώτος ρωσικός Ορθόδοξος στα Σκόπια, θα αποτελέσει  αιώνιο μνημείο στους πνευματικούς  και αδελφικούς δεσμούς των δύο λαών και η εκκλησία θα είναι  σημείο ένδειξης της παραμονής της ρωσικής ψυχής στην επικράτεια του νοτιοσλαβικού κράτους».

Ο Σαμσονένκο επεσήμανε ότι η κατασκευή του Ρωσικού Ορθόδοξου ναού στη περιοχή των Σκοπίων , είναι μια πράξη ένωσης των δύο λαών , διότι, όπως σημειώνεται, υπάρχει μεταξύ τους μεγάλη πνευματική εγγύτητα.

«Στο μέλλον δεν θα υπάρχει μίσος, όπως υπήρχε πριν, θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στη χαρά και στη λύπη. Θα πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση, οι οποίες από τους προγόνους μας ήταν σεβαστές», είπε ο Σαμσονένκο.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr