«Σημαντικοί χρηματοδότες του «ΙΚΙΛ»- Σαουδική Αραβία και κράτη του Κόλπου»


Ιούνιος 26, 2014.

Το αραβικό portal ‘αλ Χαντάθ’- ‘Γεγονότα’, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche Zeitung», η οποία αναλύει τις πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»-ΙΚΙΛ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι:


«Δύο εβδομάδες,  πριν από την αιφνιδιαστική επίθεση της Ισλαμικής Οργάνωσης στην πόλη της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, φέρεται να αναλαμβάνει τετρακόσια εκατομμύρια δολάρια από ένα υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ.

»Άλλες εκτιμήσεις, πιο προσεκτικές, αναφέρουν για περίπου εκατό εκατομμύρια δολάρια. Αλλά και πριν από αυτήν τη δοσοληψία, το ΙΚΙΛ θεωρείται ως η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο, σύμφωνα με τις απόψεις εμπειρογνωμόνων.

»Η Ισλαμική Οργάνωση, κατέλαβε πέρσι  τον τομέα του πετρελαίου στη βόρεια Συρία. Εκτός από το ακατέργαστο πετρέλαιο το οποίο έκανε εξαγωγές, ένα μεγάλο μέρος της εξόρυξης,  η τρομοκρατική οργάνωση πούλησε στο συριακό καθεστώς, που είναι ο πρώτος εχθρός του».

Η γερμανική εφημερίδα- σύμφωνα με το αραβόφωνο Portal- προσθέτει ότι:

«Από την αρχή της ίδρυσή του η εξτρεμιστική οργάνωση ΙΚΙΛ είχε ως δωρητές τη Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου, ενώ για τα υπόλοιπα κεφάλαιά του είχε μόνιμες πηγές κέρδους από δραστηριότητες ποινικής φύσεως, όπως η ομηρία και εκβίαση ατόμων για εισροή λύτρων, η κλοπή και το λαθρεμπόριο. Ωστόσο, πριν από την επίθεση στη Μοσούλη η οργάνωση χρηματοδοτήθηκε με εκατομμύρια δολάρια από το εξωτερικό».

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr