Σκόπια: « Το κοινοβούλιο χωρίς αντιπολίτευση είναι ελλιπές»


Ιούνιος 29, 2014.

«Είναι απαραίτητο να δοθεί πολιτική λύση ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη Βουλή», τόνισε ο Ralph Brett, πρέσβης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη- ΟΑΣΕ, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Σλόμποντνα Εβρόπα.


Ο Brett επικέντρωσε την προσοχή του στις τελευταίες εκλογές στη χώρα και υπογράμμισε ορισμένα προβλήματα, όπως την έλλειψη διαχωρισμού του κράτους και του κόμματος, τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και πολλά άλλα θέμα τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με την εκλογική διαδικασία, αλλά με την έλλειψη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα υγιές κοινοβούλιο με την απουσία της αντιπολίτευσης.

«Πρέπει να πω ότι ο ΟΑΣΕ δεν εμπλέκεται άμεσα στη διαδικασία της ένταξης στο NATO και στην ΕΕ και δεν μπορεί να λάβει θέση σχετικά με την ένταξη, αλλά, ασφαλώς τη βλέπουμε ως μια σημαντική συνιστώσα της ανάπτυξης.

Όσο αφορά το NATO, πρέπει να πω ότι η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην ένταξη και υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί. Νομίζω ότι έχουν γίνει πολλά. Ακούω από συναδέλφους ότι έγινε σημαντική εναρμόνιση, στο τομέα της στρατιωτικής δομής, της διοίκησης και της βελτίωσης του συστήματος, με το NATO.

Από την άλλη πλευρά στον τομέα της ΕΕ, φυσικά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, ωστόσο υπάρχουν συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες πρέπει να εφαρμοσθούν.  Έχουν γίνει πολλά, αλλά υπάρχει, επίσης και εδώ το πρόβλημα της ονομασίας, αλλά και πολλά άλλα θέματα στη δομή του κράτους», είπε ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr