Μόσχα: Διαδήλωση για την κατοχή της Ιερουσαλήμ από τους Ισραηλινούς


Ιούνιος 7, 2014.

Οι αρχές της Μόσχας ενέκριναν μια διαμαρτυρία Ρώσων φιλο-παλαιστινιακών ακτιβιστών στη Μόσχα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, 8 Ιουνίου, στην κεντρική είσοδο του Κεντρικού Πάρκου του Πολιτισμού, στην πλατεία Γκόρκι, σύμφωνα με δημοσίευση του ισραηλινού  καναλιού ‘εννέα’ που επικαλείται το Islamnews.


Η διαμαρτυρία θα γίνει στις 18:00 και θα είναι μέρος της Παγκόσμιας Πορείας για την Κατοχή της Ιερουσαλήμ, στην οποία συμμετέχουν 40 χώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Από το 1967, η Ιερουσαλήμ, βρίσκεται υπό την ισραηλινή κατοχή και ιουδαιοποιείται. Η πόλη έχει υποστεί συστηματική διαστρέβλωση των  ιστορικών και γεωγραφικών της μνημείων. Δεκάδες χιλιάδες Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι έχουν απελαθεί, τα σπίτια τους καταστράφηκαν και οφείλουμε να υπερασπισθούμε την ιερή πόλη, ως ελάχιστο χρέος μας», δήλωσαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών.

Το ισραηλινό δημοσίευμα σημειώνει ότι η «ιουδαιοποίηση της πόλης» δεν ευσταθεί, διότι παρά το γεγονός ότι ως επίσημες γλώσσες στο Ισραήλ είναι τα εβραϊκά και τα αραβικά, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ οι γειτονιές κατοικούνται από Άραβες και «είναι δύσκολο κανείς να βρει ονόματα οδών, καταστημάτων ή ξενοδοχείων στην εβραϊκή γλώσσα’.

Προσθέτει ακόμη το ισραηλινό κείμενο ότι  εδώ και 43 χρόνια κατοχής, το 54% των κατοίκων της Ιερουσαλήμ δήλωσε ότι προτιμά να παραμείνει στο τόπο κατοικίας του και ας είναι στο πλαίσιο του Ισραήλ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr