Βρετανική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αίγυπτο


Η βρετανική πρεσβεία στο Κάιρο

Θα παραδώσουν 'πληροφοριακό υλικό' στον Σίσι

Ιούνιος 14, 2014.

Αντιπροσωπεία από τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, έφθασε στο Κάιρο το Σάββατο για συνομιλίες με Αιγύπτιους αξιωματούχους.


Η 20μελής αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες με τον πρόσφατα ορκισθέντα πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον υπουργό Εξωτερικών Ναμπίλ Φαχμί, σύμφωνα με δήλωση υπαλλήλου της βρετανικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Η πηγή δήλωσε ότι οι συνομιλίες αναμένονται να επικεντρωθούν στην μεταρρύθμιση που έγινε στην Αίγυπτο, στο υλικό από βρετανικές έρευνες για τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας καθώς και ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι Βρετανοί τόσο για τη Συρία, όσο και την Ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, τη Λιβύη και το Ιράκ.

Η βρετανική αντιπροσωπεία αναμένεται αν έχει συνομιλίες σε μια σειρά από πολιτικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επίσκεψη της βρετανικής αντιπροσωπείας έχει ως στόχο να συγχαρούν τον νέο πρόεδρο αλ Σίσι για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Αιγύπτου.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr