«Ανοικτή επιστολή Σλάβων στην ΕΕ κατά της Ελλάδας»Ιούνιος 6, 2014.

«Μέχρι σήμερα έχουν σταλεί πολλές επιστολές σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών αρχών κατά της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα»- σλαβικής, εννοεί προφανώς ο συντάκτης,  γιατί οι Έλληνες Μακεδόνες είναι κοντά τρία εκατομμύρια στην Ελλάδα-, συνεχίζει: «αλλά δεν πήραν ποτέ απάντηση».


»Έτσι, η επιστολή αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να περιγραφούν οι αδικίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Σλάβοι στην Μακεδονία, στην Ελλάδα, από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είδαμε την αντιμετώπιση που είχαν ο Σλάβοι του ‘Ουράνιου Τόξου’ κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Έκπληκτοι είδαμε τα ψηφοδέλτια του «Ουράνιου Τόξου» πεταγμένα κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Το κόμμα των Σλάβων στην Ελλάδα, το ‘Ουράνιο Τόξο’ είχε μια άδικη μεταχείριση στη διάρκεια αυτών των εκλογών. Αλλά, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κουφή και θα είναι έτσι.

«Αρκετοί Σλάβοι στην Ελλάδα, επί πολύ καιρό, προσπαθούν να ανακτήσουν τα αρχικά επώνυμά τους που είναι σλαβικά. Με έγγραφα ζητούν την αλλαγή του ονόματός τους και επί χρόνια περιμένουν μια απάντηση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας. Αλλά δεν έχουν λάβει καμία.

»Είναι ντροπή που οι Σλάβοι  στην Ελλάδα, να μην ονομάζονται Μακεδόνες και να μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν στη μητρική (σλαβική των Σκοπίων) γλώσσα. Έτσι πολλοί έχουν προσθέσει τα ονόματά τους, μια ελληνική κατάληξη. 

Για παράδειγμα ο Γιοβάν Ποπόφ, έγινε Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο Κρίστο Πάτσεφ, έγινε Χρήστος Πατσόπουλος.

Η Ελλάδα είναι μια εθνικιστική χώρα, όπου οι μειονότητες δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο Έλληνες παντού! Που είναι οι Μακεντόντσιτε- Σλάβοι, οι Τούρκοι, οι Ρομά, οι Αλβανοί, οι Πομάκοι, οι Εβραίοι;...

Ακόμη, ακόμη, είναι τόσο εθνικιστές οι Έλληνες που την υποδιαίρεση του Ευρώ δεν τη λένε «σεντς», αλλά «λεπτά», όπως παλιά με τις δραχμές, (για αυτούς το ευρώ έχει 100 λεπτά...)

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr