Σκόπια: Η πρώτη επίσκεψη Γιολέφσκι στο NATO


Ιούνιος 18, 2014.
Σκόπια.
Ο νέος υπουργός Άμυνας του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Ζόραν Γιολέφσκι, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, με τη  νέα κυβερνητική του θέση , στο αρχηγείο του NATO στις Βρυξέλλες.


Ο Γιολέφσκι μεθαύριο, Παρασκευή 20 Ιουνίου, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, θα παρακολουθήσουν την τακτική συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

«Κατά τη συνεδρίαση αυτή, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της χώρας μας  στην επίτευξη των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται από το Σχέδιο Δράσης για την ένταξη στο NATO,  με ιδιαίτερη έμφαση στα πολιτικά και οικονομικά επιτεύγματα της Άμυνας και της Ασφάλειας», σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων, Ούτρινσκι.

Με τη συνάντηση αυτή θα κλείσει και ο 15ος κύκλος της εφαρμογής του σχεδίου δράσης του νοτιοσλαβικού κράτους στο NATO για τα έτη 2013-14.

Εξάλλου, η επίσκεψη των δύο υπουργών στο αρχηγείο του NATO στις Βρυξέλλες, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και για μια συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Alexander Vershbow,  ο οποίος θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Ο Γιολέφσκι θα επισκεφθεί το Αρχηγείο του NATO,  πρώτη φορά από τη θέση την οποία έλαβε στην κυβέρνηση των Σκοπίων, μετά από επτά έτη ως επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας του νοτιοσλαβικού κράτους στις ΗΠΑ.

Αυτό, σημειώνει η εφημερίδα, παρέχει ένα σαφές μήνυμα στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης των Σκοπίων, για την προώθηση και ένταξη της χώρας στη διεθνή οργάνωση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr