Η Εθνοφυλακή της Ουκρανίας βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από το Ντονέτσκ




Ιούλιος 16, 2014.

Ελένοβκα (περιοχή Ντονέτσκ- Ουκρανία)

Η εθνοφυλακή της Ουκρανίας έχει τοποθετήσει συγκροτήματα πυραυλικών συστημάτων, πυραύλων τύπου ‘Grad’ στο χωριό Ελένοβκα που απέχει 10 χιλιόμετρα από την πόλη του Ντονέτσκ.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti,  έχουν στηθεί τουλάχιστον τέσσερα ‘Grad’. Οι βολές του συστήματος αυτού μπορεί να έχουν εμβέλεια 40 χιλιομέτρων αλλά δεν θεωρούνται όπλα ακριβείας, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε μεγάλες αποστάσεις.

Το χωριό Ελενόβκα βρίσκεται νότια του Ντονέτσκ, στην περιοχή Βολνοβάκχα της περιφέρειας του Ντονέτσκ, επί της οδού  του Ντονέτσκ  προς τις νότιες περιοχές που ελέγχονται από την ουκρανικές δυνάμεις.

Οι νότιες περιοχές του Ντονέτσκ τις τελευταίες ημέρες έχουν  σφυροκοπηθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Από τους βομβαρδισμούς αυτούς στην περιοχή Μαρίνκα στις 12 Ιουλίου σκοτώθηκαν έξι άμαχοι. Στις 13 Ιουλίου στην περιοχή Πετρόφσκι του Ντονέτσκ σκοτώθηκαν εννέα άμαχοι. Την επόμενη ημέρα στο χωριό Ντμιτρόβκα  σκοτώθηκαν εννέα άμαχοι και ένας της εθνοφρουράς. Στις 15 Ιουλίου σε αεροπορική επιδρομή στο Σνετσνόμι του Ντονέτσκ, όπου κατέρρευσε μια πενταόροφη οικοδομή  σκοτώθηκαν 11 άμαχοι.

Συνολικά τις τελευταίες τρεις  ημέρες στην περιοχή του Ντονέτσκ σκοτώθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις, 35 άμαχοι.

Τι συμβαίνει στην Ουκρανία και στη Νέα Ρωσία

Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις νοτιο-ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας στα τέλη Φεβρουαρίου 2014.

Ήταν μια απάντηση των κατοίκων της περιοχής σχετικά με τι βίαιη αλλαγή της εξουσίας στη χώρα και την επακόλουθη προσπάθεια να καταργηθεί το νόμιμο Κοινοβούλιο  και να απαγορευθεί  η ρωσική γλώσσα από το νέο καθεστώς.

Ένα κέντρο της αντιπολίτευσης που αντιδρούσε σε όλα αυτά  της νέας κυβέρνησης του Κιέβου, έγινε από Ρωσόφιλους πολίτες  στην περιοχή της Ντονμπάς (νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας), με κέντρο το Ντονέτσκ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr