Ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα: 172 νεκροί και 1.230 τραυματίες





Ιούλιος 14, 2014.

 Πόλη της Γάζας.

Το Ισραήλ συνέχισε τις αεροπορικές επιδρομές  και βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.


Πάνω από 60 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τα πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σπίτια, εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές βάσεις και αγροτικές περιοχές σε όλη την επικράτεια.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ, ΜΠαν Κι -μουν, δήλωσε ότι πάρα πολλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί και ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 172 και άλλα 1230 άτομα τραυματίσθηκαν.

Ο Μπαν κάλεσε, επίσης, το Ισραήλ να ματαιώσει τα σχέδια για μια δυνητικά καταστροφική χερσαία επίθεση, καθώς έχουν ριχθεί φυλλάδια για να εγκαταλείψουν την βόρεια περιοχή της Γάζας 17.000 κάτοικοι.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Ισραήλ, τελείωσε αργά το βράδυ της Κυριακής, χωρίς να δοθούν εντολές για χερσαία επίθεση.

Στο μεταξύ διαδηλώσεις κατά της ισραηλινής επιθετικότητας έχουν γίνει Παρίσι, στο Σύδνεϋ, το Χονγκ Κονγκ, το Νέο Δελχί και στη Τζακάρτα, σημειώνει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr