Καταρρίφθηκε ουκρανικό An-26 κοντά στο Λουγκάνσκ




Ιούλιος 14, 2014. βίντεο.

Πολεμικό αεροσκάφος  της Ουκρανίας που πετούσε σε αποστολή πάνω από την Ανατολική Ουκρανία, καταρρίφθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή του Λουγκάνσκ, όπως ανέφερε  ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας σε σχετική έκθεσή του προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.


«Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι το πλήρωμα του AN-26 το οποίο εκτελούσε καθήκοντα  στο πλαίσιο της ενεργούς φάσης της  αντιτρομοκρατικής ομάδας  και καταρρίφθηκε, ήρθε σε επαφή με το Γενικό Επιτελείο», αναφέρει η υπηρεσία τύπου του αρχηγού του κράτους τη Δευτέρα.

Επισημάνθηκε, επίσης, ότι το αεροπλάνο ήταν σε υψόμετρο 6,5 χιλιομέτρων και από φορητό αντιαεροπορικό συγκρότημα ήταν αδύνατη η κατάρριψή του, «το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ένα άλλο, πιο ισχυρό οπλικό πυραυλικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από τη Ρωσική Ομοσπονδία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η ιστοσελίδα της προεδρίας αναφέρει ότι συνεργεία διάσωσης αναζητούν το πλήρωμα το οποίο, μάλλον,  διασώθηκε, προκειμένου να μεταφερθεί στο έδαφος που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό.

Ο  Βλαντισλάβ Σελέζνεφ, αρχηγός των ουκρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε ότι το αεροπλάνο μετέφερε φορτίο με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στον ουκρανικό στρατό και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη δεν είναι γνωστό εάν διασώθηκαν οι επιβαίνοντες στο πολεμικό αεροσκάφος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr