Η Ουκρανία καταγγέλλει τη Ρωσία για μεταφορά ορφανών παιδιών στο έδαφός της




Ιούλιος 13, 2014.

"Η προσπάθεια της απαγωγής παιδιών και μετέπειτα τη μεταφορά τους στη Ρωσία, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου", όπως έχει αναγνωρισθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την καταγγελία της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας.


«Παραβιάζονται τα δικαιώματα των ορφανών της Ουκρανίας, όσον αφορά στο γεγονός αυτό», ανέφερε σε δήλωση του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι οι ηγέτες του Νονέτσκ και της Μαρίνσκα θα επιβιβάσουν στις 13 Ιουλίου στις 8:30 το πρωί, παιδιά ορφανά και θα μεταφερθούν στη Ρωσία χωρίς έγγραφα.

«Η συγκατάθεση για τη μεταφορά των ορφανών παιδιών από τα ιδρύματα της ανατολικής Ουκρανίας υπογράφηκε από τους εκπροσώπους τους αλλά δεν ελήφθησαν  οι κατάλληλες συμβολαιογραφικές πράξεις», ανακοίνωσε το τμήμα του υπουργείου  Δικαιοσύνης της Ουκρανίας.

Η επίτροπος για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βαλερία Λουτκόφσκα, απευθύνθηκε στον πρώτο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του επικεφαλής της υπηρεσίας συνόρων της Ρωσίας, συνταγματάρχη Β. Κουλίσοβου, ζητώντας να μην παραβιάζει τα δικαιώματα των ορφανών παιδιών της Ουκρανίας, τα οποία στερούνται γονικής μέριμνας.

[Το ουκρανικό δημοσίευμα δεν αναφέρει εάν πρόκειται για ορφανά παιδιά του πολέμου στην Ανατολική Ουκρανία]

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr