Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν τζαμιά και αρχαία ιερά στη Μοσούλη


Οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ ανατινάζουν στη Νινευή το κεντρικό τζαμί της πόλης

Ιούλιος 5, 2014.

Βόρειο Ιράκ.

Οι Σουνίτες μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ, κατέστρεψαν τα τζαμιά των Σιιτών και τα αρχαία ιερά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη και στη γύρω περιοχή. Οι  τρομοκράτες έχουν καταλάβει και δύο χριστιανικές εκκλησίες, η μία είναι καθολική και η άλλη ορθόδοξη.


Έχουν καταστραφεί τουλάχιστον τέσσερα συγκροτήματα αρχαίων μνημείων και έξι τεμένη των Σιιτών στην κύρια πόλη του Βόρειου Ιράκ, Νινευή.

Οι αραβικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η καταστροφή των μουσουλμανικών τεμενών από τους τρομοκράτες έγιναν γιατί αποτελούν αντικείμενο ειδωδολατρίας. Τα  θρησκευτικά κτίσματα καταστράφηκαν με μπουλντόζες και με εκρηκτικά.

Μάλιστα η αραβική ιστοσελίδα ‘centerimn’ σημειώνει ότι οι τζιχαντιστές αναγκάζουν τους μουσουλμάνους να δηλώσουν πίστη στον «Χαλίφη» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι και υπακοή στο «Χαλιφάτο». Εάν αρνηθούν χάνουν τη ζωή τους.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr