Ισραήλ: Οι Παλαιστίνιοι εκτοξεύουν ρουκέτες από τζαμιά, νοσοκομεία και παιδικές χαρές











Ιούλιος 21, 2014.

Τη Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, η υπηρεσία Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, δημοσίευσε έναν τριπλό χάρτη από την πόλη της Γάζας, στον οποίο επισημαίνονται οι εκτοξεύσεις των πυραύλων της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.


Ο χάρτης, δείχνει, σαφώς, ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές αξιοποιούν εγκαταστάσεις αστικές  ή θρησκευτικές, που χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της πόλης.

Ένα από αυτά τα σημεία, είναι το τέμενος του Αμπού Αΐν και από την άλλη- μια παιδική χαρά και η τρίτη κοντά σε ένα νεκροταφείο. Ακόμη μία τοποθεσία εκτόξευσης βρίσκεται στο νοσοκομείο ‘Έλ Ουάφα».

Λίγο μετά τη δημοσίευση αυτών των στοιχείων, παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε το νοσοκομείο «Σουχάντα αλ Ακσά» στο Ντέιρ αλ Μπαλάχ, με οβίδες από άρματα μάχης.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, από τις οβίδες σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες και άλλοι περίπου 60 τραυματίσθηκαν. Η πηγή ισχυρίζεται ότι έχει πληγεί, ιδιαίτερα, η πτέρυγα της παιδιατρικής του νοσοκομείου.

Ένας άνδρας από το προσωπικό του νοσοκομείου δήλωσε ότι στο κτήριο έπεσαν περίπου 12 οβίδες και από αυτές τραυματίσθηκαν από 30 έως 60 εργαζόμενοι. Οι μισοί ήταν νοσοκόμες στην παιδιατρική κλινική, αναφέρει το ισραηλινό δημοσίευμα του καναλιού 'εννέα'.


  

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr