Ουκρανία: Συνελήφθησαν άτομα που διοργάνωναν ίδρυση «Λαϊκής Δημοκρατίας Οδησσού»




Ιούλιος 10, 2014.

Κίεβο.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας- SBU, συνέλαβαν άτομα που προγραμμάτιζαν επιθέσεις στην περιοχή της Οδησσού και σκόπευαν να δημιουργήσουν τη «Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού».

Το δημοσίευμα αναφέρει:


«Οι ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας δημιούργησαν ένα άκρως μυστικό δίκτυο που προγραμμάτιζε να καταλάβει την εξουσία και να δημιουργήσει μια λεγόμενη –μαριονέτα- «Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού».

Μετά από έρευνες από την υπηρεσία ασφαλείας, διαπιστώθηκες ότι τα μέλη στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης αριθμούσαν περίπου 50 άτομα. Αυτά ήταν έτοιμα να προγραμματίσουν βίαια κατάληψη της εξουσίας και να αρχίσουν τη διενέργεια δράσεων, περιμένοντας το σήμα από τη Ρωσία», αναφέρει το γραφείο τύπου της SBU, την Πέμπτη.

Στις 9 Ιουλίου 2014 οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν στην Οδησσό ένα άτομο- πολίτη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον Αλεξάνταρ Γιακουμένκο και τον συνδιοργανωτή- πολίτη της Ουκρανίας- Γιούρι Τροφίμοφ, οι οποίοι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν επτά ομάδες για σαμποτάζ σε υποδομές ζωτικής σημασίας στην περιοχή της Οδησσού.

Σύμφωνα με το σχέδιο ετοίμαζαν τρομοκρατικές πράξεις κατά υπευθύνων της κυβέρνησης και ξένων υπηκόων. Επίσης, προβοκάτορες έπρεπε να υποκινήσουν τους ντόπιους σε «τεχνητές συγκρούσεις».

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν οπλοστάσια και πυρομαχικά.
Στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας συνεχίζεται η ανάκριση από άνδρες της SBU.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr