Σκόπια: Ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας καταδίκασε τα εξτρεμιστικά σύμβολα στις διαμαρτυρίες




Ιούλιος 10, 2014.

Ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας των Σκοπίων, Σουλεϊμάν Ρετζέπι,  καταδίκασε  την παρουσία αραβικών εξτρεμιστικών συμβόλων κατά τη διαμαρτυρίες των Αλβανών σε πόλεις του νοτιοσλαβικού κράτους.


 Η δήλωσή του, δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της αλβανικής εφημερίδας ‘Koha’, η οποία επισημαίνει ότι ο Ρετζέπι κατηγόρησε τους διαδηλωτές για χειραγώγηση των διαδηλώσεων.

«Οι διαμαρτυρίες στα Σκόπια ήταν ανατριχιαστικές. Είδαμε ξένες σημαίες με αραβικά κείμενα επάνω τους, σύμβολα που δεν ανήκουν στο έθνος μας, στο κράτος μας, ακόμη και στην πίστη μας. Υπήρχαν ακόμη και σημαίες της Σαουδικής Αραβίας, μπροστά στα μάτια των αστυνομικών. Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι τα πρόσωπα αυτά που κρατούσαν αυτά τα σύμβολα ήθελαν να υποτιμήσουν την εθνική ή θρησκευτική διαμαρτυρία», τόνισε ο Ρετζέπι.

Προειδοποίησε ακόμη, ότι είναι πολύ επικίνδυνη η διοργάνωση διαμαρτυριών με τέτοια στοιχεία.

Αυτή ήταν η πρώτη σκληρή αντίδραση του πνευματικού ηγέτη της Ισλαμικής Κοινότητας, μετά την παρουσία των εξτρεμιστικών στοιχείων στις διαμαρτυρίες των Αλβανών στα Σκόπια.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr