ΙΚΙΛ: Έκανε παρέλαση με βαλλιστικούς πυραύλους σε πόλη της Συρίας


Ιούλιος 2, 2014.

Το «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΚΙΛ,  το οποίο αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε το σχηματισμό ενός Ισλαμικού Χαλιφάτου, έχει στην κατοχή του συγκρότημα βαλλιστικών πυραύλων τύπου Scud.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Al Arabiya’ μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ένας πύραυλος Scud που παρελαύνει πάνω σε ένα  μικρό φορτηγό και περιβάλλεται από μασκοφόρους στην συριακή πόλη Raqqa- την υποτιθέμενη πρωτεύουσα του «μουσουλμανικού χαλιφάτου».

Ωστόσο, δεν κατέστη σαφές εάν το όπλο αυτό λειτουργεί και εάν αποτελεί απειλή.
Ο ηγέτης της οργάνωσης αυτής ζήτησε από τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να πάρουν τα όπλα και να έρθουν στο ‘χαλιφάτο’ που έχει δηλώσει ότι δημιουργείται από εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Η έκκληση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι, για στράτευση ενός ιερού πολέμου- τζιχάντ,   έγινε με ένα ηχηρό μήνυμα 20 λεπτών που δημοσιεύθηκε σε απευθείας σύνδεση την Τρίτη.

Ο Μπαγντάντι, ο οποίος έχει λάβει το μεσαιωνικό τίτλο του «Χαλίφη» χρησιμοποίησε το μήνυμα με σκοπό την επιβληθεί επάνω στους μουσουλμάνους όλου του κόσμου.

Τους κάλεσε να ξεσηκωθούν και να εκδικηθούν για τις υποτιθέμενες αδικίες που διαπράχθηκαν εναντίον της θρησκείας τους.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr