Ανατ. Ουκρανία: Ο Στρατός δηλητηριάζει τους Ρωσόφιλους με χημικά όπλα


Ιούλιος 1, 2014.

Δεκάδες άνθρωποι κατέκλυσαν χθες στις 30 Ιουνίου, τα νοσοκομεία της περιοχής του Σλάβιανσκ με συμπτώματα δηλητηρίασης  χλωρίου, μετά τον  ισχυρό βομβαρδισμό από ομάδες  του Κιέβου, που ελέγχονται από τις δυνάμεις  που πραγματοποιούν τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην ανατολική Ουκρανία, όπως σημειώνει το Ria Novosti επικαλούμενο τον  υπαρχηγό της  τοπικής πολιτοφυλακής, Ιγκόρ Στρέλκοφ.


Τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο πληθυσμός είναι  πόνος στους οφθαλμούς και κάψιμο στο λάρυγγα. Πιστεύουμε ότι αυτό προέρχεται από την επιρροή της χλώριου. Οι εκρήξεις  έγιναν στον αέρα και στη συνέχεια παρουσιάσθηκε ένα ρεύμα καπνού. Συνήθως εκτοξεύουν αυτά τα βλήματα,  όταν ο αέρας έχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση», είπε.

Μάλιστα, την Κυριακή, εθελοντές ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε  άγνωστα χημικά όπλα στο χωριό Σεμιόνοβσκα, ένα από τα προάστια στη Σλάβιανσκ. Δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο  σε κρίσιμη κατάσταση, όταν εισέπνευσαν  το αποτέλεσμα των βομβαρδισμών.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr