Σλαβο-Σκοπιανοί Αυστραλίας: Όχι σε κοινούς εθνικούς εορτασμούς με τους Βουλγάρους


Οι μετανάστες στην Αυστραλία από το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, αντιδρούν στον κοινό εορτασμό του Ίλιντεν με τους Βουλγάρους

Ιούλιος 1, 2014.

Οι  Νοτιοσλάβοι της Αυστραλίας είναι εξοργισμένοι, ταπεινωμένοι και υποβαθμισμένοι για την παραμόρφωση  που επιδιώκουν οι Βούλγαροι για την «εθνική εορτή τους» της λεγόμενης ‘εξέγερσης’ της ημέρας του προφήτη Ηλία- γνωστής ως Ημέρας του Ηλία- Ιλί Ντεν.


Ψήφισαν μάλιστα ψηφίσματα για ‘διαστρέβλωση της ιστορίας’ και αποτρέπουν  την υιοθέτηση αυτής της βουλγαρικής πρωτοβουλίας για κοινό εορτασμό αυτής της ημέρας.

Στη Μελβούρνη πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνάντηση με εκπροσώπους των σλαβικών-σκοπιανών οργανώσεων των νοτιοσλάβων μεταναστών όπου εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με τις ανακοινώσεις των διαφόρων θεσμικών οργάνων της βαλκανικής πατρίδας τους, τις ανακοινώσεις των ακαδημαϊκών, των επιστημόνων, των ιστορικών και των δημοσιογράφων για τον κοινό εορτασμό με τους Βουλγάρους της «εθνικής γιορτής των Σλάβων των Σκοπίων» της ημέρας του προφήτη Ηλία.

Η συνέλευση υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο απεστάλη στην κυβέρνηση, στον πρόεδρο του Νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ακαδημία και τα  σλαβικά πολιτικά κόμματα  του νοτιοσλαβικού κράτους.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr