«Εάν δεν επέμβει η Ρωσία η Νέα Ρωσία θα πεθάνει...»



Ο ουκρανικός στρατός προβαίνει σε μαζικό βομβαρδισμό Λούγκανσκ και Σλάβιανσκ


Ιούλιος 4, 2014.
Από χθες το βράδυ το πυροβολικό του στρατού της Ουκρανίας προκάλεσε πολλά χτυπήματα στα περίχωρα της Λούγκανσκ – Μπολσάι Βεργκούνκα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας έγινε βομβαρδισμός της πόλης και ορισμένες οβίδες έπεσαν στο κεντρικό τμήμα της.  Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, αναφέρει ότι ο βομβαρδισμός έγινε σε κατοικημένη περιοχή, όπου σκοτώθηκε μία γυναίκα και ένας άνδρας χτυπημένος από οβίδα  οδηγήθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Σε μια άλλη συνοικία του Λούγκανσκ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά άλλοι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που προκλήθηκε.

Πολλές οβίδες στόχευαν στο περιφερειακό ιατρείο τη πόλης, ενώ από το νοσοκομείο έχουν σπάσει τα παράθυρα, οι πόρτες και το κτήριο υπέστη σημαντικές ζημιές.

Στη Σλάβιανσκ, ο ουκρανικός στρατός περικύκλωσε την περιοχή Νικολάεφκα, όπου βρίσκεται  ο δρόμος που συνδέει την πόλη με τον έξω κόσμο. Το χωριό και η πόλη είχαν γεμίσει από ουκρανούς στρατιώτες.

« Το χωριό Νικολάεφκα έχει μπλοκαριστεί. Δεν υπάρχει σύνδεση με την φρουρά μας εκεί. Το ουκρανικό πυροβολικό βάλλει συνεχώς. Η ποσότητα των οβίδων από τον ουκρανικό στρατό είναι τόσο μεγάλη που ούτε στην Τσετσενία δεν έχει δει κανείς αυτό», είπε ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής της πόλης Ιγκόρ Στρέλκοφ.

«Όλη τη νύχτα η Σλάβιανσκ δέχεται επίθεση με όλμους. Ο πληθυσμός έχει πανικοβληθεί. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί μόνο το πυροβολικό, κατόπιν επεμβαίνει το πεζικό και ισοπεδώνει τους οικισμούς.

» Εάν δεν επέμβει η Ρωσία η Νέα Ρωσία θα υποστεί θάνατο στο άμεσο μέλλον... ίσως σε δύο εβδομάδες... η Σλάβιανσκ θα πεθάνει νωρίτερα από ό, τι όλοι οι άλλοι. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι ότι ο βομβαρδισμός συνεχίζεται», είπε ο Στρέλκοφ.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr