Συρία: Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ορκίσθηκε για άλλη μια επταετία




Ιούλιος 16, 2014.

Δαμασκός.

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, ορκίσθηκε για άλλη μια επταετή θητεία στο προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό μετά τη συντριπτική νίκη του,  στις εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα.


Σύμφωνα με επίσημη πηγήο Άσαντ τόνισε ότι η νίκη του στις προεδρικές εκλογές αποτελεί μήνυμα του λαού της Συρίας προς τη Δύση.

Σημειώνεται ότι μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Άσαντ είχε τονίσει ότι το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία,  αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα στη Δύση και στις χώρες που εμπλέκονται σε πόλεμο κατά της Συρίας, προσθέτοντας ότι οι Σύριοι είναι ζωντανοί, δραστήριοι και αποφασισμένοι να καθορίζουν τη μοίρα τους κοιτώντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Το κόμμα του «Εθνικού Συνασπισμού των δυνάμεων της επανάστασης» και η συριακή αντιπολίτευση χαρακτήρισαν την επανεκλογή του Μπασαρ αλ Άσαντ σε μια τρίτη θητεία ως «παράνομη» και επέμειναν στη συνέχιση της επανάστασης για να επιτύχουν τους στόχους τους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr